• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 14 жовтня в Україні відзначають День захисника та захисниці України, Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва

14 жовтня в Україні відзначають День захисника та захисниці України, Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва

2022-10-14

/Files/images/na-sajt-2.png 14 жовтня - День захисників і захисниць України. Це велике державне свято, яке покликане вшанувати всіх тих героїв та героїнь, які мужньо захищають нашу рідну Батьківщину від ворогів. Ви сильні, стійкі, сміливі і хоробрі. Нехай служба буде спокійною, мирною, а життя - яскравим, довгим, а в домі панує тепло, затишок і любов. Шана і слава захисникам і захисницям Вітчизни, слава Україні!

У п’ятницю, 14 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва.

З давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Саме на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, на якій обирали гетьмана і визначали, як козацтву жити далі. Образ козака як українського лицаря і захисника рідної землі близький кожному українцю.

Гра-змагання "В єдності наша сила, в єдності наша перемога"

/Files/images/ДЗУ.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 101

Коментарi